Azi am fost puţin cinic

Acvariul şi neştiinţa

Azi am replantat acvariul. Ma enerva o alga teribila care nu a trecut nici cu antibiotic, nici cu mai mult CO2, nici cu bezna, cu nimic! Am smuls plantele afectate si le-am facut o baie in Domestos diluat cu apa. Nu radeti (sau nu va incruntati) dar asa se face. Cand nu mai ai ce face – bagi la clor.

Planta, fiind ceva mai evoluata decat algele, rezista cateva minute in acel mediu foarte toxic, pe cand algele mor dupa un minut. Acum Anubiasul si Echinodorusul meu sunt bec! Din pacate insa pestii sunt foarte stressati de mizeria care se face cand smulgand din substrat radacinile, se ridica o gramada de mizerie in aer (si saracii se ascund).

Oricum, am spalat extraordinar de bine plantele, am aruncat pe cele care nu mi-au placut cum s-au dezvoltat, am tuns pe cele care s-au dezvoltat mai mult decat trebuia (si incepusera sa se contorsioneze).. Ce mai, am fost gospodar!

Gandindu-ma insa.. cu oricata bunavointa, totusi la mine in acvariu nu este in Amazon, sau pe undeva in India.. intr-un rau din acela imens.. mi-e putin inima indoita.. azi am fost si cinic 🙁

Leave a Reply