Feng Shui

Cum mi-am adus natura mai aproape (relaxation fountain)

Mi-am cumparat de curand o cascada din aceea ‘relaxation fountain’.

Din pacate, eram mereu contrariat privind-o cum merge. De ce ? Era prea frustra. Creierul meu (sau afectivul, habar n-am) se tot straduia s-o integreze cumva intr-o natura, intr-o… miniatura, un mic univers, dar din pacate nu era decat ea si raftul, si nu imi venea sa stau deloc sa o privesc.

Asa ca am hotarat sa-i fac ceva sa-i sporesc debitul de … satisfactie 🙂 si sa-i pun ceva verdeata pe langa. Acum e mult mai placut de privit si chiar am sentimentul ca raftul a devenit acum un colt placut de natura.

Partea cea mai dificila a fost constructia unui ghiveci (daca pot sa-i zic asa) – de fapt e mai mult un cofraj cu trei compartimente, in centru sta fantana, iar pe lateral ceva plantute.

Pasul 1) Decupaj cofraj (click pe poze pentru a le vedea mai mari):

Decupaje

Materialul folosit: ‘spate’ de dulap. Mi-a ramas de la mobila de dormitor si am zis ca e o idee buna. Alta alternativa ar fi fost sa iau o tava de plastic din oras, s-o decupez, si sa o lipesc. Dar e greu de lucrat cu plasticul…

Pasul 2) Rigidizat cofraj

Asamblare

M-am tot gandit cum sa le fixez (cartonul acela presat nu cred ca tinea cu lipici sau silicon). Aveam niste L-uri de metal (coltare) dar holsuruburile ar fi trecut dincolo de peretii subtiri; asa ca mi-a venit ideea de rigidizat cu bucatele mici de lemn si niste suruburi recuperate in timp de pe la diverse piese electronice ce se stricasera.

Pasul 3) Sneak preview!

Cam asa ar veni.

Cam asa ar arata 🙂 O modalitate buna de a verifica totul, si de a trasa locul viitorilor mici pereti despartitori.

Pasul 4) Compartimentare cofraj

Compartimentare

Peretii despartitori au fost adaugati si rigidizati si ei cu inca 2 bucatele de lemn. Trebuie insa facut ceva pentru culoarea alba, atat de stridenta!

Pasul 5) La vopsitorie!

La vopsit

“Negru’ ca pamantu’ ” da mult mai bine. Fuga la magazin, luat un spray de vopsea neagra, si in 15 minute totul era gata.

Pasul 6) Izolarea viitoarelor ‘ghivece’.

Pregatire ghiveci

Am folosit niste bucatele de la un sac de gunoi negru. Si ceva superglue incat tipla sa stea prinsa atat de fundul ghiveciului cat si de margini.

Pasul 7) Plantarea propriuzisa.

Pus gazon.

Cum la florarie nu am gasit deschis – voiam sa cumpar o mana de seminte de gazon – si dezamagit fiind, ma tot invarteam uitandu-ma prin parc dupa niste plantute mici. Am gasit gazonul de mai sus (probabil pus de cineva) asa ca am purces la ‘sapa’.

Pasul 8) Rezultat final

Rezultatul final

Pe viitor, ar mai trebui sa adaug si niste pietricele de rau, dar ma mai gandesc. De avut le am, insa parca imi place asa mai minimal, decat un peisaj dens ochiului.

Sper sa va fi dat niste idei 🙂

PS: Youtube video.

6 Comments

  1. semiramis

    iuliane, ai timp puiule. e bine că îl foloseÅŸti într-un mod constructiv. eu una visez la o gradină, cu multă verdeaţă ÅŸi apă…

  2. Toata lumea are timp tu, dar cati ar renunta sa vada un film (cel mai pasiv mod cu putinta de a se detensiona) in schimbul unei activitati care sa te solicite si intelectual si fizic, si care sa-ti si puna rabdarea la incercare ?

    Si da, si eu visez la domeniul meu, sa dau muzica la maxim si sa nu auda nimeni, sau sa nu aud pe altii.

    Dar pana una alta, ma descarca mai mult sa lucrez, decat sa ma uit la film 🙂

  3. BearDude

    Am inteles ca existenta unei fantani curgatoare in casa iti alimenteaza pofta nestapanita de a merge la…..baie 😛

    O sa te simti in casa ta ca si cum adineauri ai fi baut 3-4 beri…:->

    Presimt ca in curand o sa iti dezinstalezi fantana 😛

  4. Domnu’ URS, faza descrisa mai sus se aplica doar puiutilor, nu si adultilor :p
    I’ll keep my fountain!

  5. Ingenios!
    Vazusem pe Hex dulapul care se afla in stadiul de constructie atunci, acum ca vad rezultatul final nu pot spune decat ca e foarte fain (intregul si fiecare in parte)!

  6. aridana

    Supeeer!!Ai dreptate,si eu ar trebui sa fac ceva asemanator,am si eu o fantanita ca ata pe care nu am “folosit-o” inca,si-mi pare rau pentru ca este de la cineva drag.Mersi de idee!

Leave a Reply